Ellen & Henk

Tarcise Bouwbegeleiding “All inclusive”

Verbouwen begin je al dromend: het is heerlijk om je voor te stellen hoe je huis eruit gaat zien, de nieuwe spullen, de inloopkeuken, de regendouche en eindelijk die lange leeftafel…
En dan op een ochtend melden zich de jongens van het bouwbedrijf. Je wijst op het koffiezetapparaat en verdwijnt naar je werk om ’s avonds thuis te komen in een wereld van stof, de geur van stof en al snel de smaak van het stoffigste stof. “De eerste muur is eruit”, meldt de uitvoerder als ook hij vertrekt. Verbouwen een droom?

Eigenlijk toch wel. Zonder de bouwbegeleiding van Tarcise was de tijd van de verbouwing een nogal mistig en treurig gebeuren geworden. En om eerlijk te zijn, we douchten op het werk, kookten in de garage en keken tv op de slaapkamer van onze in Amsterdam studerende dochter. Dat het geen post-traumaatje is geworden, hebben we te danken aan de wijze waarop Tarcise de verbouwing “managede”. Met de strokenplanning en een scherpe blik bewaakte ze elke dag of het werk volgens planning verliep, de juiste materialen aangevoerd werden en of alles netjes uitgevoerd werd. Elke dag wisten we waar we elke avond op konden rekenen. En soms liep het toch anders als Tarcise je attentie vroeg en zei: “Als we dat toch net iets anders zouden doen, wordt het nog mooier; wat vinden jullie?”

En dan op een ochtend melden zich de jongens van het bouwbedrijf.

We spraken haar nooit tegen en zijn er uiteindelijk zeer verguld mee dat Tarcise de verandering voorstelde. Uberhaupt, het resultaat van de verbouwing levert ons nog elke dag veel leefplezier op. De bijdragen van Tarcise zijn voor ons de route geweest naar ons nieuwe huis. Vanaf het moment dat Tarcise de eerste tekeningen liet zien en wij oprecht verbaasd waren over het wegwerken van de keukeningang en het openenbreken van een doorgang vanuit de woonkamer naar de keuken, tot het leveren van het vloerkleed onder onze leefbank hebben we vaak wenkbrauwfronsend de ideeën aanhoord om er na de realisatie extra van te genieten. Dat de ideeën van de inrichting en de aanbevolen en aangekochte spullen ook nog eens prachtig pasten, heeft ons woonplezier sterk vergroot.
“Dromen kwamen uit” is de cliché, “maar dan wel na veel stofhappen en de bouwbegeleiding van Tarcise” stel ik wat realistischer.

Ellen en Henk