Stan Aarntzen

Toen wij besloten hadden dat we een nieuw huis gingen laten bouwen, werd ons door vele vrienden en familieleden verteld hoe lastig dat proces was. Je spreekt als leek niet de taal van de bouwbedrijven, hebt te weinig technische kennis en het is echt een enorme klus. Dat had bij velen tot grote (ook onderlinge) frustraties geleid. Ook het inplannen van de diverse disciplines was kennelijk een kunst op zich. Als leek maak je het allemaal voor de eerste keer mee en het gebeurde vrienden dat de vloer al lag, terwijl een ander bedrijf daar nog onder had moeten zijn. Verder had iedereen zijn budget ver overschreden. En tot slot hadden velen ervaringen met spullen en materialen die er afzonderlijk op de voorbeelden zo mooi hadden uitgezien, maar allemaal samen en in het groot toch geen gelukkige combinatie vormden.

Wij vreesden dus voor het proces en dat werd versterkt toen het bouwbedrijf ons voor het eerst belde: of de kozijnen al dan niet stomp moesten zijn en of de vloer een opdekvloer werd? Wij wisten niet dat kozijnen stomp konden zijn (bestaan er ook scherpe dan?) en de term opdekvloer zei ons niets. Toch moesten we heel snel antwoorden! Wij zijn toen op Google gaan zoeken en hebben uiteindelijk iemand gevonden die op haar site aangaf zowel de technische bouwbegeleiding te kunnen doen als interieurdesign en budgetbewaking. Wij waren nieuwsgierig en zijn daarom kennis gaan maken met deze dame: Tarcise.

Zij heeft eigenlijk van het hele proces vanaf dat moment een feest gemaakt!

Zij heeft eigenlijk van het hele proces vanaf dat moment een feest gemaakt! Eerst hebben we aan kunnen geven wat voor soort stijl en sfeer we zochten, wat overigens al een hele zoektocht op zich was! Vervolgens hebben we samen met Tarcise diverse leveranciers bezocht. Door haar achtergrond heeft ze veel scherper kunnen onderhandelen dan wijzelf, omdat de leveranciers natuurlijk graag zien dat ze meer klanten meeneemt. Alle keuzes konden we zelf maken, maar Tarcise gaf aan wat wel of niet technisch mogelijk was, en gaf ook adviezen over kleuren en materialen. Na de oplevering van het huis heeft ze ook de coördinatie van de afbouw gedaan. Dat liep perfect en heeft ons geen kopzorgen gekost.

Wij waren heel blij met de begeleiding door Tarcise. Natuurlijk kost het iets, maar wij zijn ervan overtuigd dat het ons nog veel meer bespaard heeft. Ze heeft letterlijk duizenden euro’s extra voor ons uitonderhandeld en ons behoed voor dure fouten. Ze heeft van het hele traject dus eigenlijk een feestje voor ons gemaakt. Toen we enige tijd in ons huis zaten werd het buur-kavel verkocht. De nieuwbakken buren kwamen langs en gaven aan dat ze het hele bouwtraject erg lastig en tijdrovend vonden. Wij hebben toen Tarcise aangeraden en hebben inmiddels van de nieuwe buren ook alleen maar enthousiaste verhalen gehoord. Wij kunnen dan ook uit de grond van ons hart Tarcise zeer warm aanbevelen en hopen dat velen ook zo’n mooi traject mogen maken van het realiseren van hun droomhuis.

S. (Stan) Aarntzen, arts
Managing partner